Bieslookballetjes

Gehaktballetjes met veel verse bieslook & basmatirijst, samen met een saus op basis van sriracha & ketjap sesame. Emmylou Harris gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 250 g gemengd gehakt - 1 ei - 15 g verse bieslook (fijn) - 20 g chapelure - ZP - 100 g basmatirijst (gekookt met 1 bouillonblokje en uitgelekt)
  • saus: 100 ml kookvocht van de rijst - 1 EL sesamolie - 1 EL ketjap sesame - 1 EL sriracha

Zo ga je te werk:

  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten en de rijst. Rol gehaktballetjes met een diameter van 3 cm en leg ze op een ovenrooster bedekt met bakpapier. Plaats 20 min. in een oven van 200°C. Draai ze om en plaats weer 20 min. in de oven. 
  • Schik de balletjes in een schaal, giet de saus er voor de helft over en garneer met verse bieslook. MANGEZ! ❤️