Blinde vinken met drie soorten tomaten en rode paprika. 'Cleopatra' van Handel gaat in de speler.
Nodig voor twee:
-
2 blinde vinken - beetje boter
-
2 EL olijfolie - sjalotten (100 g, halve ringen) - 1 TL komijnzaad
-
2 tenen look (in 4) - 2 tomaten (250 g, blokjes) - rode paprika (180 g, blokjes)
-
tomatenpuree (70 g) - 150 ml groentebouillon
-
2 kaneelstokjes - ZP - 1/2 TL harissapoeder - snuf zout
-
5 half-zongedroogde tomaten - 15 kerstomaatjes (in 2) - 3 lente-uitjes (fijn)
Zo ga je te werk:
-
Bak de blinde vinken in een beetje boter bruin. Zet opzij.
-
Bak de sjalotten met komijnzaad 5 min. in olie. Voeg look,
groenten en tomatenpuree toe. Meng goed en blus met groentebouillon. Laat 20 min. sudderen en mix tot een
gladde saus.
-
Meng alle specerijen onder de saus.
-
Leg de blinde vinken op de saus en laat 20 min. sudderen.
-
Voeg alle andere groenten toe en warm 5 min. mee op. Schik op een bord en garneer met wat
groen van de lente-uitjes. MANGEZ! ❤