Blinde vinken met drie soorten tomaten

Blinde vinken met drie soorten tomaten en rode paprika. 'Cleopatra' van Handel gaat in de speler.

 

Nodig voor twee:

  • 2 blinde vinken - beetje boter
  • 2 EL olijfolie - sjalotten (100 g, halve ringen) - 1 TL komijnzaad
  • 2 tenen look (in 4) - 2 tomaten (250 g, blokjes) - rode paprika (180 g, blokjes)
  • tomatenpuree (70 g) - 150 ml groentebouillon
  • 2 kaneelstokjes - ZP - 1/2 TL harissapoeder - snuf zout
  • 5 half-zongedroogde tomaten - 15 kerstomaatjes (in 2) - 3 lente-uitjes (fijn) 

Zo ga je te werk:

  • Bak de blinde vinken in een beetje boter bruin. Zet opzij.
  • Bak de sjalotten met komijnzaad 5 min. in olie. Voeg look, groenten en tomatenpuree toe. Meng goed en blus met groentebouillon. Laat 20 min. sudderen en mix tot een gladde saus.
  • Meng alle specerijen onder de saus.
  • Leg de blinde vinken op de saus en laat 20 min. sudderen. 
  • Voeg alle andere groenten toe en warm 5 min. mee op. Schik op een bord en garneer met wat groen van de lente-uitjes. MANGEZ!  ❤