Jonge wortelen met erwtjes & gemarineerde kip in een tomatenbouillon. 'The American Four Seasons' van Philip Glass gaat in de
speler.
Nodig voor twee:
-
twee kipfilets (in de lengte in 3) - marinade: 2 EL olijfolie - 1 TL kurkuma - 1/2 TL paprikapoeder - ZP - 1/2 TL zout
-
ui (150 g, halve manen) - 2 tenen look (geraspt) - 1 TL komijnpoeder - 70 g tomatenpuree - 500 ml
kipbouillon
-
bussel wortelen (geraspt) - 200 g diepvrieserwten (ontdooid)
Zo ga je te werk:
-
Marineer de kipfilets 15 min. en bak ze bruin. Zet opzij.
-
Bak in dezelfde pan de ui 5 min. op een laag vuur. Voeg look, tomatenpuree en specerijen toe en leg de kip erop. Blus met
kipbouillon. Laat 30 min. op een laag vuur sudderen.
-
Voeg de wortelen toe en kook 25 min. verder. Voeg de laatste 5 min. de ontdooide erwtjes toe. MANGEZ!
❤