Gebraad in een tomatengembersaus

Langzaam gegaard gebraad in een gember-tomatensaus met verse tijm, laurier, veel champignons & Coeur de Boeuf tomaten.

 

Nodig voor vier:

  • varkensgebraad (1 kg) - 20 g boter - ZP - snuf zout
  • 2 EL olijfolie - 2 rode uien (fijn) - 3 tenen look (geraspt) - 3 laurierbladeren - 5 takjes verse tijm
  • 250 g champignons (in 4)
  • 3 coeur de boeuftomaten (blokjes) - blik tomaten (400 g) - 1 TL suiker - tomatenpuree (70 g) - 1 El bloem - 20 g gember (geraspt) - blokje groentebouillon
  • 2 EL maïzena (opgelost in een beetje water)

Zo ga je te werk:

  • Bak het gebraad aan alle kanten bruin in boter. Kruid met PEZO.
  • Bak de rode ui 5 min. in olijfolie. Voeg look, ZP, laurierbladeren, tijm en champignons toe en bak nog 5 min. Blus met verse tomatenblokjes, voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed. Leg het gebraad op de saus.
  • Laat op een laag vuur met gesloten deksel twee uur sudderen. Draai het vlees na 1 u. om. 
  • Bind de saus met maïzena. MANGEZ! ❤