Langzaam gegaard gebraad in een gember-tomatensaus met gebakken oesterzwammen.
Nodig voor vier:
-
varkensgebraad (1 kg) - 20 g boter - PEZO
-
2 EL olijfolie - rode ui (180 g, halve manen) - 2 tenen look (geraspt) - tomaten (600 g, blokjes) - courgette (200 g,
blokjes) - blik tomaten (400 g) - tomatenpuree (70 g) - 10 g gember (geraspt) - blokje groentebouillon - 2 TL tijm - 2 TL oregano
-
250 g champignons (in 4) - 5 g verse bieslook (fijn)
Zo ga je te werk:
-
Bak het gebraad aan alle kanten bruin in boter. Kruid met PEZO. Zet opzij.
-
Bak de ui en look 3 min. in olie. Voeg de groenten en alle andere ingrediënten toe. Laat 5 min. sudderen. Leg het gebraad op de
saus en bedek de pan met aluminiumfolie. Plaats 2 uur in een oven van 150°C.
-
Bak de champignons bruin in wat boter en kruid met PEZO.
-
Leg de saus op een schaal. Snij het vlees en leg de sneetjes erop. Eindig met de champignons en garneer met
bieslook. MANGEZ! ❤