Langzaam gegaard gebraad in een gember-tomatensaus met verse tijm, laurier, veel champignons & Coeur de Boeuf tomaten.
Nodig voor vier:
-
varkensgebraad (1 kg) - 20 g boter - ZP - snuf zout
-
2 EL olijfolie - 2 rode uien (fijn) - 3 tenen look (geraspt) - 3 laurierbladeren - 5 takjes verse tijm
-
250 g champignons (in 4)
-
3 coeur de boeuftomaten (blokjes) - blik tomaten (400 g) - 1 TL suiker - tomatenpuree (70 g) - 1 El bloem - 20 g gember
(geraspt) - blokje groentebouillon
-
2 EL maïzena (opgelost in een beetje water)
Zo ga je te werk:
-
Bak het gebraad aan alle kanten bruin in boter. Kruid met PEZO.
-
Bak de rode ui 5 min. in olijfolie. Voeg look, ZP, laurierbladeren, tijm en champignons toe en bak nog 5 min. Blus
met verse tomatenblokjes, voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed. Leg het gebraad op de saus.
-
Laat op een laag vuur met gesloten deksel twee uur sudderen. Draai het vlees na 1 u. om.
-
Bind de saus met maïzena. MANGEZ! ❤