Gebraad in een tomatengembersaus

Langzaam gegaard gebraad in een gember-tomatensaus met gebakken oesterzwammen. 

 

Nodig voor vier:

  • varkensgebraad (1 kg) - 20 g boter - PEZO
  • 2 EL olijfolie - rode ui (180 g, halve manen) - 2 tenen look (geraspt) - tomaten (600 g, blokjes) - courgette (200 g, blokjes) - blik tomaten (400 g) - tomatenpuree (70 g) - 10 g gember (geraspt) - blokje groentebouillon - 2 TL tijm - 2 TL oregano
  • 250 g champignons (in 4) - 5 g verse bieslook (fijn)

Zo ga je te werk:

  • Bak het gebraad aan alle kanten bruin in boter. Kruid met PEZO. Zet opzij.
  • Bak de ui en look 3 min. in olie. Voeg de groenten en alle andere ingrediënten toe. Laat 5 min. sudderen. Leg het gebraad op de saus en bedek de pan met aluminiumfolie. Plaats 2 uur in een oven van 150°C.  
  • Bak de champignons bruin in wat boter en kruid met PEZO.
  • Leg de saus op een schaal. Snij het vlees en leg de sneetjes erop. Eindig met de champignons en garneer met bieslook. MANGEZ! ❤