Gehaktballetjes met pijnboompitten

Gehaktballetjes & pijnboompitten in een tomato frito saus met veel komijn & tijm gegarneerd met muntolie. 'Grease' gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 250 g gehakt - 30 g paneermeel - 1/2 TL cajun - 1 TL garam masala - 20 g pijnboompitten
  • 1 EL olijfolie
  • 1 kaneelstok - 330 ml tomato frito - 130 g kikkererwten (blik) - 1 TL komijnpoeder - 1 TL tijm
  • muntolie: 10 g verse muntblaadjes - 3 EL olijfolie -  ZP - 1 EL water

Zo ga je te werk:

  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten en rol mooie gehaktballen.
  • Verwarm de olijfolie en bak de gehaktballen bruin.
  • Blus met tomato frito en voeg de andere ingrediënten toe. Laat 15 min. op een laag vuur sudderen. Roer regelmatig.
  • Doe de ingrediënten voor de muntolie in een blender en maak fijn.
  • Garneer met muntolie. MANGEZ! ❤