Gehaktballetjes gekookt in een zure ajuinsaus met laurier en tijm. Luciano Pavarotti gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
500 g gehakt - 30 g paneermeel - ZP - 2 tenen look (geraspt) - 2 TL gedroogde oregano - 1 ei
-
2 EL olijfolie - uien (350 g halve manen) - 2 EL bloem - 450 ml groentebouillon - 60 ml witte wijnazijn - 4 verse
laurierbladeren - handvol verse tijm - ZP - 250 ml room
Zo ga je te werk:
-
Meng het gehakt met de andere ingrediënten. Rol balletjes en bak rondom bruin.
-
Bak de ui 5 min. op een laag vuur in olijfolie. Voeg bloem toe en blus met groentebouillon.
-
Voeg de gehaktballetjes en de andere ingrediënten toe. Laat met gesloten deksel 45 min. sudderen op een heel laag vuur. MANGEZ! ❤