Bulgur in een paprikasaus met baconreepjes gegarneerd met pijnboompitten & verse munt. 'Harry's house' van Harry Styles gaat de speler
in.
Nodig voor twee:
-
150 g bulgur - 500 ml groentebouillon - 1 TL komijnpoeder
-
200 g gerookte baconreepjes - 1 TL paprikapoeder
-
2 EL olijfolie - 1 TL karwijzaadjes - rode ui (120 g, halve manen) - 2 tenen look (geraspt) - 1 rode paprika
(blokjes) - 1 rood pepertje (fijn) - 1/2 TL kaneelpoeder
-
100 ml melk - 12 kerstomaatjes (gehalveerd)
-
5 verse muntblaadjes ( fijn) - 1 EL geroosterde pijnboompitten
Zo ga je te werk:
-
Kook de bulgur 8 min. in 500 ml groentebouillon. Meng met komijnpoeder en laat uitlekken.
-
Bak de baconreepjes krokant. Voeg paprikapoeder toe en zet opzij.
-
Bak het karwijzaad 1 min. in olie en voeg ui toe. Bak 3 min. verder en meng met de andere groenten en kaneel. Laat 10 min. zacht
sudderen.
-
Meng met melk, tomaatjes en bulgur en warm goed op.
-
Garneer met baconreepjes, munt en geroosterde pijnboompitten. MANGEZ! ❤️