Gerookte baconreepjes met bulgur

Bulgur in een paprikasaus met baconreepjes gegarneerd met pijnboompitten & verse munt. 'Harry's house' van Harry Styles gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 150 g bulgur - 500 ml groentebouillon - 1 TL komijnpoeder
  • 200 g gerookte baconreepjes - 1 TL paprikapoeder
  • 2 EL olijfolie - 1 TL karwijzaadjes - rode ui (120 g, halve manen) - 2 tenen look (geraspt) - 1 rode paprika (blokjes) - 1 rood pepertje (fijn) - 1/2 TL kaneelpoeder
  • 100 ml melk - 12 kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 5 verse muntblaadjes ( fijn) - 1 EL geroosterde pijnboompitten

Zo ga je te werk:

  • Kook de bulgur 8 min. in 500 ml groentebouillon. Meng met komijnpoeder en laat uitlekken.
  • Bak de baconreepjes krokant. Voeg paprikapoeder toe en zet opzij.
  • Bak het karwijzaad 1 min. in olie en voeg ui toe. Bak 3 min. verder en meng met de andere groenten en kaneel. Laat 10 min. zacht sudderen.
  • Meng met melk, tomaatjes en bulgur en warm goed op. 
  • Garneer met baconreepjes, munt en geroosterde pijnboompitten. MANGEZ! ❤️