Gewokte paarse spitskool met zalm

Gewokte paarse spitskool met een sausje op basis van sojasaus & gerookte zalm. De 7de symfonie van Bruckner gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 3 EL arachideolie - 1 rode ui (fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 1 groen pepertje (ringetjes) - 1/2 paarse spitskool (repen) - 3 pijpajuintjes (ringetjes) - 2 kaneelstokjes
  • 2 EL rijstazijn - 3 EL sojasaus - 2 EL hazelnoten - ZP
  • 250 g gerookte zalm (in stukken getrokken)

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de arachideolie en wok de ui voor 2 min. Voeg look en het pepertje toe en wok nog 1 min. Voeg de paarse spitskool, het witte deel van de pijpajuintjes en de kaneelstokjes toe en roerbak ongeveer 5 min. 
  • Voeg rijstazijn, sojasaus en hazelnoten toe. Kruid met ZP en roer goed door elkaar.  
  • Meng er kort de stukken gerookte zalm onder en serveer op een groot bord. Garneer met de groene stukjes van de pijpajuintjes. MANGEZ! ❤