Groene linzen met kippenblokjes in een tomatensaus met veel laurier. Nisi Dominus van Vivaldi gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
200 g groene linzen - 3 laurierbladeren
-
500 g kippenblokjes - 1 TL paprikapoeder - 1 TL currypoeder - ZP - 1/2 Tl zout - sap 1 limoen
-
3 EL olijfolie - sjalotten (125 g, fijne ringen) - 4 tenen look (geraspt) - 1 TL komijnpoeder - 1 TL paprikapoeder - 1 TL ras el hanout -
ZP
-
400 g tomatenblokjes - 70 g tomatenpuree - 2 tomaten (dunne halve manen) - 5 laurierbladeren - 400 ml groentebouillon
Zo ga je te werk:
-
Kook de linzen gaar met de laurierbladeren en laat uitlekken.
-
Marineer de kippenblokjes met alle ingrediënten en zet opzij.
-
Stoof de sjalotten 3 min. in olijfolie. Voeg look en specerijen toe en laat 1 min. stoven.
-
Voeg alle andere ingrediënten toe en laat 10 min. inkoken. Warm de linzen in de saus mee op.
-
Bak de gemarineerde kippenblokjes in wat boter.
-
Schik de saus op een bord en leg de warme kippenblokjes erop. MANGEZ! ❤️