Groene linzen met kippenblokjes

Groene linzen met kippenblokjes in een tomatensaus met veel laurier. Nisi Dominus van Vivaldi gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 200 g groene linzen - 3 laurierbladeren
  • 500 g kippenblokjes - 1 TL paprikapoeder - 1 TL currypoeder - ZP - 1/2 Tl zout - sap 1 limoen
  • 3 EL olijfolie - sjalotten (125 g, fijne ringen) - 4 tenen look (geraspt) - 1 TL komijnpoeder - 1 TL paprikapoeder - 1 TL ras el hanout - ZP
  • 400 g tomatenblokjes - 70 g tomatenpuree - 2 tomaten (dunne halve manen) - 5 laurierbladeren - 400 ml groentebouillon

Zo ga je te werk:

  • Kook de linzen gaar met de laurierbladeren en laat uitlekken.
  • Marineer de kippenblokjes met alle ingrediënten en zet opzij. 
  • Stoof de sjalotten 3 min. in olijfolie. Voeg look en specerijen toe en laat 1 min. stoven.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en laat 10 min. inkoken. Warm de linzen in de saus mee op.
  • Bak de gemarineerde kippenblokjes in wat boter.
  • Schik de saus op een bord en leg de warme kippenblokjes erop. MANGEZ! ❤️