Hamburger met Griekse maïsorzo & champignons

Maïsorzo met champignons & een sterk gekruide tomatensaus met hamburger. De zesde symfonie 'Pathétique' van Tsjaikovski gaat de speler in.

 

Nodig voor twee:

  • klontje boter - 2 hamburgers 
  • 1 EL olijfolie - rode ui (130 g, halve manen) - 2 tenen look (geraspt) - 70 g tomatenpuree - 2 tomaten (blokjes) - handvol verse tijm - 2 TL cajun
  • 500 ml vleesbouillon - 150 g orzo - ZP - 1 TL ras el hanout - 1/2 TL foelie
  • 50 g gemalen Parmezaan - maïs (conserve, 135 g uitgelekt) - 2 EL verse peterselie (fijn)
  • 250 g champignons - klontje boter - PEZO

Zo ga je te werk:

  • Bak de hamburgers 5 min. in boter aan beide kanten bruin. Zet opzij.
  • Bak de ui 3 min. op een zacht vuur. Voeg look toe en bak 1 min. verder. Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes en kruiden/specerijen toe. Leg de hamburgers op de saus en laat met gesloten deksel 20 min. sudderen.
  • Breng 500 ml vleesbouillon aan de kook. Voeg orzo en specerijen toe en laat 15 min. koken. Roer regelmatig en meng op het einde met de kaas, maïs en peterselie.
  • Bak de champignons bruin op een heet vuur in een klontje boter. Kruid met PEZO.
  • Schep de orzo op een bord. Leg daarop de saus, de hamburgers en de champignons. Garneer met verse peterselie en wat achtergehouden maïs. MANGEZ! ❤️