Kip met blauwe druiven

Kipfilet met gerookt spek in een roomsaus met blauwe druiven. Maria Callas gaat de speler in.

 

Nodig voor twee:

  • 1 EL olijfolie - kippenescalope (400 g, 8 stukken) - 8 sneden dun gerookt spek
  • 300 g blauwe druiven - 125 ml room - 2 kaneelstokken - 1 steranijs - PEZO
  • 1 TL nigellazaadjes

Zo ga je te werk:

  • Wikkel de kippenescalope in twee sneden spek en bak bruin in olijfolie.
  • Doe 200 g druiven met room in een blender en mix tot een gladde saus. Voeg kaneelstokken, steranijs en PEZO toe en laat 10 min. op een laag vuur inkoken. 
  • Voeg de rest van de druiven toe en laat 2 min. mee sudderen.
  • Giet de saus in een bord en leg de kip erop. Garneer met nigellazaadjes. MANGEZ! ❤️