Kipfilet met champignons & rode chimay

Langzaam gegaarde kipfilets met champignons, rode paprika, kikkererwten, tomaten & rode chimay. Cyndi Lauper gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 2 EL olijfolie - ui (fijn, 150 g) - 2 tenen look (fijn) - 250 g kikkererwten - 1 rode paprika (blokjes) - 1 rood pepertje (fijn) - 250 g champignons - PEZO - 1 TL gerookt paprikapoeder - 2 TL garam masala
  • 1 rode chimay - 330 ml tomato frito - 500 g kipescalopes
  • 3 blaadjes verse munt (fijn)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 3 min. in olijfolie. Voeg de andere groenten en kruiden/specerijen toe. Stoof 5 min.
  • Blus met tomato frito en chimay. Leg de kip op de saus. Laat 1 uur met gesloten deksel sudderen. Draai de kip om en stoof 30 min. verder zonder deksel.
  • Garneer met muntrepen. MANGEZ! ❤️