Kip in een gember- wortelsaus & basmatirijst

Kipfilets met rijst gemengd met gember en wortelen. Hooverphonic gaat de speler in.

 

Nodig voor twee:

  • 250 g kipfilets - marinade: 1 EL olijfolie - ZP - 1 TL kippenkruiden - 1 TL kurkuma - 1/2 TL foelie
  • 1 EL olijfolie - ui (100 g, fijn) - 15 g gember (geraspt) - 300 g wortelblokjes - 150 g basmatirijst - 450 ml groentebouillon
  • 1 wortel (lange, dunne repen) - 1 EL ahornsiroop - 1 EL olijfolie - PEZO
  • 2 lente-ui (ringetjes)

Zo ga je te werk:

  • Marineer de kip voor minstens 1 uur.
  • Bak de ui 3 min. in olie en voeg gember, worteltjes en rijst toe. Roer alles goed door elkaar en blus met groentebouillon.
  • Breng aan de kook en laat 20 min. op een laag vuur sudderen met deksel op de pan.
  • Bak de kip mooi bruin en de wortelreepjes krokant in olie en ahornsiroop. Kruid met PEZO.
  • Schik de rijst en groenten in een kom, leg de kip erop en garneer met lente-ui en gebakken wortel. MANGEZ! ❤