Knolselder en gehaktballetjes in een saus van passata, groene curry & steranijs. 'In war & peace' van Joyce Didonato speelt.
Nodig voor vier:
-
500 g gemengd gehakt - 1 ei - ZP - 50 g chapelure - 1 rood pepertje (fijn) - 50 g Parmezaanse kaas - 10 g verse basilicum (gehakt) -
2 EL arachideolie
-
450 g knolselder (blokjes) - ZP - 2 TL groene curry - 1 TL paprikapoeder - 2 steranijs
-
700 g passata - 250 ml vleesbouillon
Zo ga je te werk:
-
Meng het gehakt met al de andere ingrediënten en rol balletjes. Bak ze rondom bruin in 1 EL arachideolie. Zet opzij.
-
Bak de knolselderblokjes 1 min. in de andere EL arachideolie en voeg alle specerijen samen met de groene curry toe.
-
Blus met passata & vleesbouillon en voeg de gehaktballetjes toe. Laat 40 min. sudderen op een laag vuur.
-
Schep in een schaal en garneer met wat geknipte verse basilicum. MANGEZ! ❤️