Knolselder & gehaktballetjes

Knolselder en gehaktballetjes in een saus van passata, groene curry & steranijs. 'In war & peace' van Joyce Didonato speelt. 

 

Nodig voor vier:

  • 500 g gemengd gehakt - 1 ei - ZP - 50 g chapelure - 1 rood pepertje (fijn) - 50 g Parmezaanse kaas - 10 g verse basilicum (gehakt) - 2 EL arachideolie 
  • 450 g knolselder (blokjes) - ZP - 2 TL groene curry - 1 TL paprikapoeder - 2 steranijs
  • 700 g passata - 250 ml vleesbouillon

Zo ga je te werk:

  • Meng het gehakt met al de andere ingrediënten en rol balletjes. Bak ze rondom bruin in 1 EL arachideolie. Zet opzij.
  • Bak de knolselderblokjes 1 min. in de andere EL arachideolie en voeg alle specerijen samen met de groene curry toe.
  • Blus met passata & vleesbouillon en voeg de gehaktballetjes toe. Laat 40 min. sudderen op een laag vuur.
  • Schep in een schaal en garneer met wat geknipte verse basilicum. MANGEZ! ❤️