Merguez worst & rijst met spinazie en zwarte linzen

Merguez worst & basmatirijst met spinazie & linzen, gegarneerd met gedroogde dadels.

 

Nodig voor twee:

  • 1 EL olijfolie - ui (175 g, halve manen) - 1 teen look (fijn) - 200 g verse spinazie - 100 g basmatirijst - 75 g zwarte linzen - 1 TL komijnpoeder - ZP - 1 TL nootmuskaat - 1 kaneelstokjes - 400 ml groentebouillon
  • dunne merguez worsten (200 g) - klontje boter
  • 2 gedroogde dadels (lange repen)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui en look 3 min. in olijfolie. Laat de spinazie slinken en meng met de linzen en rijst. Voeg alle specerijen toe en blus met groentebouillon. Laat 25 min. met gesloten deksel sudderen tot al het vocht is opgenomen. 
  • Bak de worsten in boter en snij in blokjes van 3 cm.
  • Verwijder de kaneelstokjes uit de rijst en voeg de in repen gesneden worst toe.
  • Garneer met de dadels. MANGEZ! ❤️