Pikante kip & warme mangosaus

Pikante kip & warme mangosaus met gember en limoensap. Deel drie van Gnossienne van Eric Satie gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 400 g kipfilets (in repen van 3 cm) - 2 EL olijfolie - 1/2 TL harissa
  • ui (120 g, halve manen) - 1 mango (grof) -  10 g verse gember (blokjes) - sap 1/2 limoen - ZP - 1 TL currypoeder - 150 ml groentebouillon
  • 10 g verse bieslook (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Marineer de repen kip in 1 EL olijfolie en 1/2 TL harissa en zet opzij.
  • Stoof de ui 5 min. in olie. Voeg de andere ingrediënten toe. Meng goed en blus met groentebouillon.
  • Stoof 15 min. op een zacht vuur. Mix tot een gladde saus. 
  • Bak de kip rondom bruin. 
  • Start met warme mangosaus en leg de kip erop. Garneer met bieslook. MANGEZ! ❤️