Risotto met courgette, rode paprika & verse bieslook. Samen met gebakken kipfilet. Ennio Morricone gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
2 EL olijfolie - sjalotten (85 g, fijn) - 2 looktenen (geraspt) - courgette (320 g, halve ringen) - 1 rode paprika (blokjes)
- 1 TL komijnpoeder - 2 TL citroenpeper - 350 g risotto - 750 ml groentebouillon
-
500 g kipfilets - 2 TL kippenkruiden - 1 EL olijfolie
-
20 g bieslook (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de sjalot 5 min. in olijfolie. Voeg look de laatste min. toe.
-
Voeg de andere groenten en kruiden/specerijen toe samen met de risotto. Meng en blus met bouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. op een
heel laag vuur sudderen.
-
Marineer de kipfilets in olijfolie en kippenkruiden. Bak bruin.
-
Schik de rijst op een bord, leg de kipfilet erop en garneer met bieslook. MANGEZ! ❤️