Een salade niçoise met tonijnfilet, krielaardappeltjes, olijven, sperziebonen, hardgekookte eieren & een zachte lemon curd. Luciano Pavarotti zingt
'Nessum dorma'.
Nodig voor twee:
-
lemon curd: 50 g boter - 50 g suiker - sap van 1 citroen - 1 losgeklopt ei
-
350 g krielaardappeltjes (gaar gekookt en afgekoeld, in 4) - 16 zwarte olijven (in 2) - 3 EL zonnebloemolie
-
250 g sperzieboontjes (gaar gekookt en
afgekoeld) - ui (50 g, halve manen) - 1 EL kappertjes - 50 g krulsla (repen)
-
2 hardgekookte eieren (in 4)
-
2 tonijnfilets - klontje boter - ZP
-
1 TL zwart sesamzaad
Zo ga je te werk:
-
Verwarm boter, suiker en citroensap au bain-marie. Voeg het losgeklopte ei toe. Klop 5 min. en laat afkoelen.
-
Meng krielaardappelen en olijven met 2 EL olie.
-
Meng de bonen met ui, kappertjes, krulsla en 1 EL olie.
-
Bak de tonijnfilets 2 min. aan iedere kant in boter. Kruid met ZP.
-
Schik alle groenten en de eitjes op een bord. Garneer met zwart sesamzaad.
-
Serveer met lemon curd en de gebakken tonijnfilet. MANGEZ! ❤️