Salade niçoise met lemon curd

Een salade niçoise met tonijnfilet, krielaardappeltjes, olijven, sperziebonen, hardgekookte eieren & een zachte lemon curd. Luciano Pavarotti zingt 'Nessum dorma'.

 

Nodig voor twee:

  • lemon curd: 50 g boter - 50 g suiker - sap van 1 citroen - 1 losgeklopt ei
  • 350 g krielaardappeltjes (gaar gekookt en afgekoeld, in 4) - 16 zwarte olijven (in 2) - 3 EL zonnebloemolie
  • 250 g sperzieboontjes (gaar gekookt en afgekoeld) - ui (50 g, halve manen) - 1 EL kappertjes - 50 g krulsla (repen)
  • 2 hardgekookte eieren (in 4)
  • 2 tonijnfilets - klontje boter - ZP
  • 1 TL zwart sesamzaad 

Zo ga je te werk:

  • Verwarm boter, suiker en citroensap au bain-marie. Voeg het losgeklopte ei toe. Klop 5 min. en laat afkoelen.
  • Meng krielaardappelen en olijven met 2 EL olie.
  • Meng de bonen met ui, kappertjes, krulsla en 1 EL olie. 
  • Bak de tonijnfilets 2 min. aan iedere kant in boter. Kruid met ZP.
  • Schik alle groenten en de eitjes op een bord. Garneer met zwart sesamzaad.
  • Serveer met lemon curd en de gebakken tonijnfilet. MANGEZ! ❤️