Stoofvlees met rode Chimay

Stoofvlees met Chimay rood en waldkornboterhammen met mosterd. Destiny's Child met 'Survivor' gaat in de speler.  

 

Nodig voor 1 kg stoofvlees:

  • 1 kg rundsstoofvlees - 30 boter - ZP - zout
  • 3 EL olijfolie - ui (500 g, halve manen) - 4 laurierbladeren - handvol verse tijm - 1/2 TL foelie - 1/2 TL harissapoeder- 1 TL mosterdpoeder - 1 EL bloem
  • 250 ml vleesbouillon - 1 flesje Chimay Rood - 2 waldkornboterhammen besmeerd met zachte mosterd 
  • 2 TL mosterdzaadjes

Zo ga je te werk:

  • Bak het stoofvlees op een hoog vuur in de boter tot het een mooie korst heeft. Kruid met pezo.
  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg het stoofvlees toe en alle kruiden/specerijen. Bestrooi met bloem en meng goed. Vul aan met 250 ml vleesbouillon en rode Chimay. 
  • Leg de boterhammen met de mosterd naar beneden op het vlees. Zet het deksel op de pot en laat op een heel laag vuur 3 uur sudderen.
  • Garneer met mosterdzaadjes. MANGEZ! ❤️