Stoofvlees met Chimay rood en waldkornboterhammen met mosterd. Destiny's Child met 'Survivor' gaat in de speler.
Nodig voor 1 kg stoofvlees:
-
1 kg rundsstoofvlees - 30 boter - ZP - zout
-
3 EL olijfolie - ui (500 g, halve manen) - 4 laurierbladeren - handvol verse tijm - 1/2 TL foelie - 1/2
TL harissapoeder- 1 TL mosterdpoeder - 1 EL bloem
-
250 ml vleesbouillon - 1 flesje Chimay Rood - 2 waldkornboterhammen besmeerd met zachte
mosterd
-
2 TL mosterdzaadjes
Zo ga je te werk:
-
Bak het stoofvlees op een hoog vuur in de boter tot het een mooie korst heeft. Kruid met pezo.
-
Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg het stoofvlees toe en alle kruiden/specerijen. Bestrooi met bloem en meng goed. Vul aan met 250 ml vleesbouillon en
rode Chimay.
-
Leg de boterhammen met de mosterd naar beneden op het vlees. Zet het deksel op de pot en laat op een heel laag vuur 3 uur sudderen.
-
Garneer met mosterdzaadjes. MANGEZ! ❤️