Sugar snaps met kip en basmati

Sugar snaps & groene paprika met gemarineerde kip en basmatirijst.  

 

Nodig voor twee: 

  • 250 g kippenblokjes gemarineerd in 1 TL currypoeder en 2 EL arachideolie
  • 1 EL arachideolie - rode ui (100 g, fijn) - 2 tenen look (fijn) - 1 TL currypoeder - 1/2 TL kaneel - 1/2 TL fenegriek - groene paprika (150 g, blokjes) - 250 ml kokosmelk
  • 150 g sugar snaps (4 min. gekookt) - sap 1/2 citroen
  • 200 g basmatirijst (gekookt in groentebouillon) 
  • 1 lente-ui (fijn)

Zo ga je te werk:

  • Bak de ui 5 min. in olie. Voeg de andere ingrediënten toe en roer alles door elkaar. Blus met kokosmelk. Laat 10 min. zacht stoven.
  • Bak de kip bruin en gaar. 
  • Voeg net voor het serveren de sugar snaps en het citroensap toe aan de saus.  
  • Schik de rijst op een bord en leg daarop kip en groenten. Garneer met  lente-ui. MANGEZ! ❤️