Sugar snaps met kip en basmati

Sugar snaps, groene paprika met kip en basmatirijst.  

 

Nodig voor twee: 

  • 250 g kippenblokjes - 1 TL currypoeder - 2 EL arachideolie
  • 200 g basmatirijst (gekookt in groentebouillon) 
  • 150 g sugar snaps (4 min. gekookt)
  • 1 EL arachideolie - 1 rode ui (fijn) - 2 tenen look (geraspt ) - 10 g gember (geraspt) - 1 TL currypoeder - 1/2 TL kaneel - 1/2 TL fenegriek - 2 laurierbladeren
  • 1 groene paprika (blokjes) - 250 ml kokosmelk - sap 1/2 citroen
  • 1 lente-ui (schuine repen)

Zo ga je te werk:

  • Bak de kip 5 min. in olie. Kruid met currypoeder.
  • Bak de ui 5 min. in olie. Voeg de andere ingrediënten toe en roer alles door elkaar. 
  • Voeg de paprikablokjes toe en bak 3 min. Blus met kokosmelk en voeg de kippenblokjes en het citroensap toe. Warm op.
  • Voeg net voor het serveren de sugar snaps toe en roer ze voorzichtig onder de saus. 
  • Schik de rijst op een bord en leg daarop kip en groenten. Garneer met  lente-ui. MANGEZ! ❤️