Sugar snaps, groene paprika met kip en basmatirijst.
Nodig voor twee:
-
250 g kippenblokjes - 1 TL currypoeder - 2 EL arachideolie
-
200 g basmatirijst (gekookt in groentebouillon)
-
150 g sugar snaps (4 min. gekookt)
-
1 EL arachideolie - 1 rode ui (fijn) - 2 tenen look (geraspt ) - 10 g gember (geraspt) - 1 TL currypoeder - 1/2 TL kaneel - 1/2 TL fenegriek - 2 laurierbladeren
-
1 groene paprika (blokjes) - 250 ml kokosmelk - sap 1/2 citroen
-
1 lente-ui (schuine repen)
Zo ga je te werk:
-
Bak de kip 5 min. in olie. Kruid met currypoeder.
-
Bak de ui 5 min. in olie. Voeg de andere ingrediënten toe en roer alles door elkaar.
-
Voeg de paprikablokjes toe en bak 3 min. Blus met kokosmelk en voeg de kippenblokjes en het citroensap toe. Warm op.
-
Voeg net voor het serveren de sugar snaps toe en roer ze voorzichtig onder de saus.
-
Schik de rijst op een bord en leg daarop kip en groenten. Garneer met lente-ui. MANGEZ! ❤️