Sugar snaps & groene paprika met gemarineerde kip en basmatirijst.
Nodig voor twee:
-
250 g kippenblokjes gemarineerd in 1 TL currypoeder en 2 EL arachideolie
-
1 EL arachideolie - rode ui (100 g, fijn) - 2 tenen look (fijn) - 1 TL currypoeder - 1/2 TL kaneel - 1/2 TL fenegriek - groene paprika (150 g, blokjes) - 250 ml
kokosmelk
-
150 g sugar snaps (4 min. gekookt) - sap 1/2 citroen
-
200 g basmatirijst (gekookt in groentebouillon)
-
1 lente-ui (fijn)
Zo ga je te werk:
-
Bak de ui 5 min. in olie. Voeg de andere ingrediënten toe en roer alles door elkaar. Blus met kokosmelk. Laat 10 min. zacht
stoven.
-
Bak de kip bruin en gaar.
-
Voeg net voor het serveren de sugar snaps en het citroensap toe aan de saus.
-
Schik de rijst op een bord en leg daarop kip en groenten. Garneer met lente-ui. MANGEZ! ❤️