Varkenshaasje met wokgroenten

Witte kool, ui, prei & sojascheuten in een woksaus met look & gember samen met een in de oven gegaard varkenshaasje. 'Die Zauberflöte' van Mozart gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • varkenshaasje (400 g) - blokje boter - ZP - snuf zout
  • 2 EL arachideolie - 100 g witte kool (julienne) - 100 g sojascheuten - 100 g rode ui (fijne ringen) - 100 g prei (julienne) - 1 TL garam masala
  • woksaus: verse gember (1 cm, geraspt) - 2 tenen look (geraspt) - 3 EL sojasaus - ZP - 1 EL sesamolie - 2 EL ketjap sesame - sap 1/2 limoen - 1 TL honing
  • witte sesamzaadjes

Zo ga je te werk:

  • Bak het varkenshaasje in de boter bruin en plaats voor 25 min. in een oven van 180°. 
  • Wok de groenten in de arachideolie beetgaar en voeg de kruiden en woksaus toe. 
  • Snij het vlees in dunne repen en leg op de saus. Garneer met witte sesamzaadjes. MANGEZ! ❤