Varkensreepjes met abrikozen

Abrikozen & gedroogde dadels met gemarineerde mignonettes en veel verse basilicum. 'Battle for the sun' van Placebo gaat in de speler.

 

Nodig voor twee:

  • 2 EL olijfolie - 300 g mignonettes (dunne repen) - 1 TL paprikapoeder - 1 TL kurkumapoeder
  • ui (120 g, halve manen) - 2 tenen look (geraspt) - 70 g tomatenpuree - ZP - 1 TL kerriepoeder - 2 kaneelstokjes - 10 basilicumbladeren (geknipt)
  • 400 ml vleesbouillon 
  • 3 verse abrikozen (in 8) - 4 gedroogde dadels (in 8) - 12 witte amandelnoten

Zo ga je te werk:

  • Marineer de varkensreepjes in 1 EL olijfolie met de specerijen. Zet opzij.
  • Stoof de ui 5 min. in 1 EL olijfolie. Voeg look en varkensreepjes toe en bak 2 min. Voeg de andere ingrediënten toe en blus met vleesbouillon. Stoof 20 min. op een zacht vuur. 
  • Voeg het fruit en de amandelnoten toe en laat nog 5 min. rustig stoven.
  • Garneer met kleine basilicumblaadjes en serveer. MANGEZ! ❤️