Witte kool in een romige saus met gember & limoen met dun gesneden mignonettes gebakken met verse tijm. Lekker met maïs en walnoten. Brahms gaat de speler
in.
Nodig voor twee:
-
ui (100 g, halve manen) - 2 tenen look (geraspt) - 20 g gember (geraspt) - 300 g witte kool (fijn) - 3 lente-uitjes (fijn) - 1 EL arachidelolie
-
150 ml room - 200 ml groentebouillon - 1/2 TL muskaatnoot - ZP
-
250 g mignonettes (dunne repen) - handvol verse tijm - ZP - 2 EL arachideolie
-
140 g maïs - 10 halve walnootpitten - sap 1/2 limoen
Zo ga je te werk:
-
Bak de ui 5 min. in olie. Voeg look en gember toe en stoof 2 min.
-
Voeg de andere groenten toe en stoof 5 min. Blus met room en groentebouillon. Kruid met muskaatnoot en ZP. Stoof 20 min. op
een laag vuur.
-
Voeg maïs toe en warm mee op.
-
Bak de vleesrepen met 2 EL arachideolie, tijm en ZP op een hoog vuur tot ze bruin zijn.
-
Serveer en leg het vlees op de groenten. Garneer met walnootpitten en limoensap. MANGEZ!
❤