Vol-au-vent of kippenpasteitje

Kip met veel gehaktballetjes & champignons in een zachte roomsaus met verse tijm.

 

Nodig voor vier:

  • 450 g kipfilet - handvol verse tijm - 1 L kippenbouillon
  • 450 g gemengd gehakt - 70 g paneermeel - 2 eieren - ZP
  • 100 g boter - 100 g bloem
  • 250 g champignons (kleine heel, grote in twee of vier)
  • sap 1/2 citroen - 250 ml room
  • 4 bouchées (optioneel)

Zo ga je te werk:

  • Kook de kipfilet 20 min. in de bouillon met tijm.
  • Meng het gehakt met paneermeel, ei en ZP. Rol kleine balletjes. 
  • Haal de kip uit de bouillon en kook de gehaktballetjes 5 min.
  • Smelt boter op een laag vuur en voeg bloem toe zodat je een roux krijgt. Leng aan met bouillon. 
  • Voeg de kip (in repen gescheurd), de balletjes en champignons toe. Leng aan met room en citroensap. Laat 15 min. op een heel laag vuur inkoken.
  • Schik op een mooi bord. MANGEZ! ❤