Kip met veel gehaktballetjes & champignons in een zachte roomsaus met verse tijm.
Nodig voor vier:
-
450 g kipfilet - handvol verse tijm - 1 L kippenbouillon
-
450 g gemengd gehakt - 70 g paneermeel - 2 eieren - ZP
-
100 g boter - 100 g bloem
-
250 g champignons (kleine heel, grote in twee of vier)
-
sap 1/2 citroen - 250 ml room
-
4 bouchées (optioneel)
Zo ga je te werk:
-
Kook de kipfilet 20 min. in de bouillon met tijm.
-
Meng het gehakt met paneermeel, ei en ZP. Rol kleine balletjes.
-
Haal de kip uit de bouillon en kook de gehaktballetjes 5 min.
-
Smelt boter op een laag vuur en voeg bloem toe zodat je een roux krijgt. Leng aan met bouillon.
-
Voeg de kip (in repen gescheurd), de balletjes en champignons toe. Leng aan met room en citroensap. Laat 15 min. op een heel laag vuur
inkoken.
-
Schik op een mooi bord. MANGEZ! ❤