Stoofvlees, wortel, bamboe & gember, langzaam gegaard met verse koriander en sojasaus. Tom Jones gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
600 g stoofvlees - 2 EL olijfolie - ZP - 2 TL karwijzaad - 1 EL bloem - 250 ml vleesbouillon
-
600 g wortelblokjes - 15 g gember (geraspt) - 190 g bamboescheuten (blik)
-
10 g verse koriander - 2 EL sojasaus - 2 EL ketjap sesame
-
1 EL witte sesamzaadjes
Zo ga je te werk:
-
Bak het stoofvlees in 2 EL olijfolie op een hoog vuur bruin. Voeg de specerijen en de bloem toe. Meng goed en blus met vleesbouillon. Laat met gesloten
deksel 30 min. sudderen.
-
Voeg de wortelen, gember en bamboescheuten toe. Laat 30 min. verder sudderen.
-
Voeg de kruiden en sausen toe. Schep in een schaal en garneer met sesamzaadjes. MANGEZ! ❤