Stoofvlees met wortel-bamboe

Stoofvlees, wortel, bamboe & gember, langzaam gegaard met verse koriander en sojasaus. Tom Jones gaat de speler in.

 

Nodig voor vier:

  • 600 g stoofvlees - 2 EL olijfolie - ZP - 2 TL karwijzaad - 1 EL bloem - 250 ml vleesbouillon
  • 600 g wortelblokjes - 15 g gember (geraspt) - 190 g bamboescheuten (blik)
  • 10 g verse koriander - 2 EL sojasaus - 2 EL ketjap sesame
  •  1 EL witte sesamzaadjes

Zo ga je te werk:

  • Bak het stoofvlees in 2 EL olijfolie op een hoog vuur bruin. Voeg de specerijen en de bloem toe. Meng goed en blus met vleesbouillon. Laat met gesloten deksel 30 min. sudderen. 
  • Voeg de wortelen, gember en bamboescheuten toe. Laat 30 min. verder sudderen. 
  • Voeg de kruiden en sausen toe. Schep in een schaal en garneer met sesamzaadjes. MANGEZ! ❤