Gestoofd witloof met rode paprika & maïs in een roomsaus met graanmosterd gegarneerd met hamblokjes en peterselie.
Nodig voor twee:
-
2 EL olijfolie - 700 g witloof (in de lengte in 2) - ZP - 100 ml groentebouillon
-
1 rode paprika (lange repen) - 5 lente-ui (schuine repen) - 250 ml room - 280 g maïs (uit blik) - 1 EL graanmosterd - 100 g hamblokjes (of niet als je
vegetarisch wilt)
-
handvol verse peterselie (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Bak het witloof 5 min. in olie en blus met groentebouillon. Kruid met ZP en laat met gesloten deksel op een laag vuur 15 min. sudderen. Draai het witloof
om en laat weer 15 min. sudderen.
-
Voeg alle andere ingrediënten toe en laat 5 min. inkoken.
-
Schik op een bord en garneer met enkele achtergehouden hamblokjes en verse peterselie. MANGEZ! ❤️